Молодіжний табір “Візьми відповідальність”


Літо – час відпусток, канікул та активного відпочинку. Користуючись нагодою, молодь церкви «Воскресіння» провела шість сповнених Божої благодаті днів у таборі «Візьми відповідальність», який відбувся поблизу Одеси. Табір тривав з 27 липня по 2 серпня і налічував 45 учасників. Щодня всі повинні були дотримуватися розпорядку і нести відповідальність за використання власного часу, духовний розвиток та готовність допомогти ближньому.

Кожен ранок розпочинався з розмови з Богом. Потім була руханка, сніданок та відпочинок на морі. Обід був присвячений приємному часу спілкування один з одним в групах, після обіду - вільний час, море, Богослужіння. Щодня молоді люди розглядали різні теми: дружба, сім’я, духовні слабкості та дошлюбні стосунки.

Особливим благословенням для учасників табору були вечірні служіння. На них всі слухали проповіді молодих та старших братів, свідчення про милості Божої, показували сценки та натхненно співали. Приємно, що серед молодих людей ніхто не був байдужим під час служіння. Багато виявляли бажання послужити для ближніх. Під час служіння Бог говорив до кожного, наповнював молитви ревністю, докоряв, давав покаяння та сповняв Духом Святим.

Останній вечір хлопці та дівчата провели біля багаття. Кожен мав можливість розказати про те, чим запам’ятався йому цей табір. І більшість говорили, що цей табір по-особливому благословив Бог. Багато відчували Господню руку і були вдячні за можливість духовно збагатитись на цьому місці.

Відповідальними за табір були служителі Роман Олесюк та Андрій Гелей. Саме вони разом з молодіжним комітетом задовго до початку табору планували кожну деталь: розміщення, розпорядок, оснащення, забезпечення табору, теми групок і т.д. Потім разом з молодими братами облаштовували територію, все розкладали та готували до початку табору. В кінці табору молодь висловила їм особливу подяку за працю та жертовність. Нехай їх рясно благословить Господь!

Варто також зазначити, що і для власника ділянки, на якій молодь відпочивала, табір теж був служінням. «Я довго шукав можливість, як мені послужити Господеві», – розповідав брат Олексій. – «Одного разу до мене звернувся брат Роман з проханням надати свою ділянку для проведення християнського табору. Спочатку в моїх думках було небажання давати цю землю, тому що вона належала моїй доньці, яка мала будувати там свій будинок. Я роздумував над цією ситуацією, молився, і згодом Господь проговорив до мене через Своє слово: «Господня земля і все, що на ній..» і я зрозумів, що це саме те, чим я можу послужити Йому. Тоді я почав діяти. Спочатку я поговорив зі своєю донькою, яка з радістю погодилась віддати свій маєток для служіння Богові. Крім цього, я був змушений поговорити з головою сільської ради, який роками не розглядав документи на нашу ділянку. Прийшовши до нього, я отримав від нього дозвіл на свою землю, і після цього я зрозумів, що саме так Господь проявив свій задум. Після цього не залишилось жодних перешкод і сумнівів, що нами всіма завжди опікується Бог!»

Слава Богові за цей благословенний час, який молоді люди провели в таборі, і мали можливість зростати духовно і фізично. Велика подяка Богу, що зберіг усіх і щасливо повернув додому!