Спогад Юрія Захарко про Дмитра Білика

Особисто для мене брат Дмитро Білик завжди залишиться в пам’яті не тільки як брат, а також як батько. Він був таким до всіх. Я бачив, як він відносився до в’язнів, був простим, справедливим, добрим, тому до нього відносились з повагою. Його проповіді були прості, але він завжди закликав людей, щоб примирились з Богом. Навіть коли брат Дмитро докоряв, в нього получалось це спокійно,тихо та справедливо.

Одного разу, один в’язень просив, щоб йому привезли ремінь до штанів, та якось сталось, що не вистачило, тоді брат Дмитро зняв свій ремінь та відав цьому чоловікові. Коли я відвідував брата Дмитра в лікарні за день до його відходу у вічність, його цікавило одне питання: як проходять служіння у колонії? Також він сказав, що дуже хоче поїхати в колонію.

Взагалі, говорити про брата Дмитра не можливо не згадуючи про покійного брата Сергія Примака. Вони були, як два рідні брати. Вони дійсно любили це служіння, та посвятили себе цьому служінню. Вони були такі різні люди, але їх об’єднало одне служіння і в цьому служінні вони ставали такими однаковими в думках, поглядах, планах, та любові до в’язнів, вони жили тим служінням.

Я дуже вдячний Богові за те, що мав можливість працювати з такими братами. Працюючи з ними просто не можливо залишатись байдужими до цього служіння; вони зародили в мені якесь почуття любові, вірності, жертовності до тюремного служіння, до в’язнів. Я бачив це в них, і вони жили та працювали так, що ти просто заразився від них таким життям. Спочатку я їздив так, якби відбував подорожнє, а потім щось сталось, і ти вже живеш тим служінням.

Так вони започаткували це служіння, але завдяки їхній праці, їхньому життю, це служіння вже продовжують їх послідовники: Богдан Дробіт, Сергій Середюк, Орест Гороний, Володимир Білик, і я. Нам було в кого брати приклад та наслідувати. До речі, Сергій Середюк, який працює з нами в тюремному служіні, колись покаявся в колонії, де проповідували Сергій Примак та брат Дмитро Білик.

Я вірю, що ще багато плодів будуть приносити ті люди, яких привели до Бога Дмитро Білик та Сергій Примак.