Народження згори: що це таке і як його досягнути? | Микола Лазуркевич

Ми – ті, хто прийняли водне хрещення у свідомому віці, читаємо Слово Боже, ходимо на служіння, молимося, – часто схильні вважати, що слова Ісуса начальнику юдейському, фарисею Никодиму про необхідність народитися згори (Ів. 3:3-7) нас вже не стосуються. У цій проповіді брат Микола Юліанович закликає перевірити себе, зрозуміти, що таке духовне відродження (як Біблійне спонукання до переродження через Духа Святого) та перераховує способи відродження кожної людини. Він підкреслює, що Слово Боже має бути нашим повсякденним харчем (1Петра 2:2) і що заміна кам’яного серця на тілесне (Єзекиїла 36:26) та запис Божих Законів в нашому розумі і серці (Єремії 31:33) може відбуватися лише під безпосереднім впливом Духа Святого. В той же час для цієї переміни обов’язково потрібні наша воля і наші власні зусилля, які передбачають такі кроки:

  • відкинути стару людину і зодягнутися в нову людину, створену на подобу Божу;
  • обновити свій розум Духом;
  • бути відображенням Христа, показувати, що ми не живемо за правилами
    цього світу і не за премудрістю людською, бути відокремленим від світу і
    досконалішим від нього;
  • постійно пильнувати, чи ми маємо зв’язок з Богом.

Залежно від наших старань або набудемо переваг духовно відродженої людини, яка постійно відчуває спрагу за Словом Божим, за молитвою і за контактом зі своїм Творцем, має сміливість просити про все, що захоче, і отримує бажане, або у майбутньому відчуємо наслідки невідродження: не зможемо побачити Божого Царства і увійти у нього.

Детальніший виклад думок провідника, який повністю ґрунтується на Слові Божому, почуєте, прослухавши проповідь.

Проповідь “Народження згори: що це таке і як його досягнути? ” виголосив Микола Лазуркевич 31.08.2014 у Церкві “Воскресіння”м.Львів, вул.Пекарська, 59.