Чемпіон світу з хокею дякує за свої досягнення Бога

Дворазовий чемпіон Росії з хокею, триразовий чемпіон світу Олександр Овечкін зізнався, що за свої досягнення в спорті зобов’язаний Богу, повідомляє «Інтерфакс-релігія».

“Раніше в мені завжди жила тривога: побоювався не збудувати успішну спортивну кар’єру, відчував страх при одній думці про старість, смерть. І раптом у якийсь момент я перестав боятися. Коли ти віддаєш себе Богу, довіряєш Йому, при цьому роблячи те, що тобі належить робити, Він дійсно ніби бере тебе за руку і веде – і ти це відчуваєш. Кожен раз, коли виходжу на лід, відчуваю, що це все від Нього “, – розповів Овечкін в інтерв’ю, яке публікує газета” Крестовский міст “.

За словами спортсмена, в церкву він заходить нечасто через щільний графік тренувань та ігор, але на православні свята відвідує Свято-Миколаївський собор у Вашингтоні, щоб “поставити свічку за здоров’я рідних і близьких”.

“Я знаю, що Господь Бог любить всіх людей на Землі – і поганих, і хороших. Храми відкриті, тільки треба прийти. Звичайно, в житті кожної людини іноді трапляються випробування, коли душа рветься на частини і думаєш:” Боже мій, я не витримаю! “А потім розумієш, що Бог не дає випробувань понад те, що ти можеш витримати. Іноді доводиться страждати, щоб потім випробувати радість і йти далі”, – підкреслив хокеїст.

Він розповів, що коли був зовсім маленьким, бабуся навчила його молитві “Отче наш”. Пізніше він цю молитву згадував і поступово став звертатися до Бога.

“Нас із братом хрестили, коли мені було років шість, у 1991 році. Тоді багато звернулися до Церкви, хрестилися самі і хрестили дітей. Не надто пам’ятаю саме хрещення, але врізалося в пам’ять, як після молитов винесли чашу і мене з маленької ложечки причастили – це відбилося, аж до відчуттів. Цікаво, що практично нічого особливого зі свого спортивного дитинства, крім тренувань і дитячих турнірів, я не пам’ятаю, а цей момент зіткнення з Богом у душі зберігся “, – зізнався Овечкін.