5 надихаючих християнських фільмів

28 грудня весь світ відзначає Міжнародний день кіно.

Багато з нас полюбляє у свій вільний час переглядати різноманітні фільми чи відео. Часто ми можемо витрачати цей час на фільми, які не збудовують і не зміцнюють нас в Христі Ісусі. Саме тому ми в цей день хочемо поділитися з вами кількома християнськими фільмами, які торкаються справді важливих тем, і змушують нас замислитись про воістину глибокі речі.
Напередодні Різдвяних свят ви можете переглянути ці фільми, щоб провести свій вільний час з користю.

1. “Прорив


Тема фільму: сила любові та молитви

Фільм на реальних подіях.
Джона Сміта всиновила в дев’ять місяців любляча сімейна пара Джойс і Браян, а про рідну матір йому майже нічого не відомо. Джон відчував себе непотрібним з раннього дитинства, незважаючи на старання прийомних батьків створити ідеальну сім’ю. В підлітковому віці дана проблема набула ще більшого масштабу: хлопець відсторонився від турботливої матері, яка тяжко переживала його відчуженість.

Великим потрясінням для неї стає звістка про те, що її прийомний син провалився під лід озера. Рятувальники витягнули Джона з води в дуже тяжкому стані. І ось Джойс уже прощається з сином в лікарні, але під час її молитви стається чудо…

2. “Протистояння гігантам

Тема фільму: сила віри

Грант Тейлор – тренер шкільної команди з американського футболу. Він намагається вивести своїх підопічних на новий рівень гри. Кожна наступна гра закінчується для команди черговою поразкою. Декілька років вони не можуть перемогти, що приводить гравців у відчай. Грант, який переживає дуже складний період, як в особистій, так і в професійні сфері життя, не розуміє, що він має робити. Одного разу він звертається до Господа в молитві, просячи в Нього допомоги. Молитва додає йому сил і снаги для нових звершень з командою. Тренер починає розповідати команді, що не має нічого сильнішого за віру та налаштовує їх на переможний лад.

Як вплине сила віри на майбутнє цієї команди?

3.“Мені не соромно


Тема фільму: вірність Богові до кінця

Фільм “Мені не соромно” розповідає про життя доброї та життєрадісної дівчинки-підлітка, яку звати Рейчел. Дівчина проходила всі етапи дорослішання, переживаючи розлучення батьків та інші життєві негоди. Її щира віра в Бога дивувала багатьох друзів та однолітків, які спілкувались з нею. Але часто вона також сумнівалась чи потрібна їй віра та що з нею робити далі, адже друзі не розуміли Рейчел, бо власні погляди та переконання робили її не схожою на інших однолітків. І ось, одного звичайного дня у школі трапилась велика трагедія, яка торкнулась усіх, в тому числі і Рейчел…

Чи залишилась Рейчел вірною Богові до кінця? Як змінилось життя її друзів? Це Ви можете дізнатись, переглянувши фільм “Мені не соромно”.

4. “Чудеса з небес

Тема фільму: проходження важких випробувань

Щасливе сімейство Крісті і Мартін Бім живуть в шлюбі вже більше десяти років. Вони спільно виховують трьох доньок. У них є все, про що можна мріяти: чудовий дім, достаток, прекрасні та люблячі діти. Але раптом щасливе та безтурботне життя родини Бім кардинально змінюється. Сім’я дізнається, що їхня десятирічна донька Анна серйозно хвора на важку хронічну патологію органів травлення. Нажаль, медицина не може нічим допомогти для одужання дівчинки.

Матері важко змиритись із важким діагнозом, і вона всіма силами старається допомогти Анні. Всі її спроби закінчуються безрезультатно. Після багатьох невдалих спроб, коли сім’я була готова опустити руки, вони не припинили вірити в Божу любов і милість, продовжуючи сподіватись на диво.

Чи пройдуть вони випробування та отримають довгоочікуване чудо з небес?

5. “Листи Богу


Тема фільму:
покаяння

Коли ми здорові, радісні і в нас все добре, ми не хочемо думати про біди чи хвороби ближніх. За таким принципом живе герой фільму – Брейді Макденіелс. Він не цікавиться проблемами інших людей, стараючись плисти за течією життя, але у Брейді є серйозні проблеми з алкоголем. Його життя змінюється після зустрічі з маленьким хлопчиком Тайлером Доерті, який бореться з невиліковною хворобою. Їхнє знайомство пов’язане з тим, що хлопчик вирішує писати листи до Бога з вірою про зцілення від страшної недуги. Брейді працює листоношею, але не знає, що робити з листами, які Тайлер невпинно пише кожного дня.

Чи може віра маленького хлопчика привести до покаяння дорослу людину, сповнену егоїзму?

Підготували Богдан та Олександра Голод