Молодіжний євангелізаційний табір в селі Українка

“І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину, але на свічник, і світить воно всім у домі. Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі.” Мт. 5:13-16

Бути світлом для світу, світильником, який яскраво світить людям і приводить їх до Бога – основна місія Церкви Христової. Цього року молодь Церкви “Воскресіння” мала чудову нагоду не тільки гарно відпочити, але й побути світлом у мальовничому селищі Українка, що знаходиться на межі Одеської та Миколаївської областей. Одним із стимулів для поїздки саме в це селище було те, що в Українці немає жодної Церкви.

Варто зазначити, що підготовка до табору була ретельною та довготривалою, адже потрібно було до дрібних деталей спланувати життя цілого табору, який налічував близько сімдесяти людей. Для того, щоб побудувати наметове містечко і дізнатись більше інформації про життя села, близько десяти людей на тиждень раніше вирішили на місце проведення табору, підготовка до якого проходила у дружній і злагодженій атмосфері.

Життя учасників табору протягом шести днів було доволі насиченим. Правильний початок дня сприяє гарному настрою та бадьорості до самого вечора, тому кожен день у таборі розпочинався із особистого часу з Богом, під час якого кожний учасник табору мав змогу помолитися та почитати Біблію, а потім розім’яти своє тіло на зарядці. Окрім оздоровлення на Тилігульському лимані та волейболу, учасники табору збиралися групами для того, щоб поміркувати над Словом Божим та подумати над тим, що означає бути прийнятим, захованим у Христі, володіти силою Божою і уподібнюватись Христу. Щовечора молодь зібралася для спільного зібрання, щоб поділитися враженнями від прожитого дня, прославити Бога піснями і послухати проповіді на актуальні теми. Для участі у вечірньому спілкуванні молоді деякі учасники табору протягом дня активно запрошували місцевих жителів, яким вони роздавали Нові Завіти і свідчили про Христа. Було видно, що люди дуже потребують Господа і прагнуть простого спілкування.

Варто зазначити, що місцеві уважно спостерігали за табором, тому молодь пам’ятала одну важливу річ: діла говорять набагато більше ніж слова. Бути світлом для світу найперше означає своїм життям показати Ісуса Христа. Очевидно, що цей табір є тільки початком. Молодь Церкви “Воскресіння” молиться і сподівається, що наступного року обов’язково появиться нагода відвідати Українку ще раз і продовжити євангелізаційну працю, насіння якої вже посаджені. Велика подяка Церкві “Воскресіння” за молитви та підтримку, лідеру молоді Роману Олесюку та Молодіжному комітету за проведення цього чудового табору, а також спонсорам та іншим небайдужим людям за фінансову допомогу. Нехай Бог рясно всіх благословить і віддасть сторицею!