Пташка в клітці

Я бажаю поділитися з вами Словом Божим. Я читаю Псалом 124:6-8 «Благословенний Господь, що не дав нас на здобич для їхніх зубів! Душа наша, як птах, урятувалась із сільця птахоловців, – сільце розірвалось, а ми врятувались! Наша поміч – в імені Господа, що вчинив небо і землю!».
Сьогодні я б хотів використати одну із картин, яку змальовує Господь, щоб показати нам, що Він думає про гріх та спасіння. Тут ми бачимо пташку в полоні. Гріх показаний, як клітка. Клітка, в яку схоплена пташка. Клітка ця – гріх. Пташки – це душі людей – мужчин, жінок, юнаків та дівчат. І власник цієї клітки – сатана.
В клітці гріха є дві групи пташок. Спочатку я бажаю говорити про групу пташок, які народилися в клітці.
Дозвольте запитати вас: «З якою ціллю, ви думаєте, Бог створив пташок? Чи створив Бог пташок для того, щоб вони сиділи в клітці усі дні свого життя?». І відповідь – ні. ні, ні! Коли Бог творив пташок Він не мав на увазі клітку! Коли Бог творив пташок Він мав на увазі долини і гори, голубе небо і золоте сонце, Він мав на увазі зелені сади,відкриті простори і свободу неба. Це було причиною, для чого Бог створив птахів.
А тепер скажіть мені, з якою ціллю, ви думаєте, Бог створив тебе і мене? Чи думаєте ви, що Бог створив нас, щоб ми жили нещасним життям? Чи думаєте ви, що Бог створив нас, щоб ми кожен день заливалися гіркими сльозами? І відповідь – ні, ні і тисячу раз  – ні! Коли Бог створив тебе, Він не створив тебе для клітки диявола і для кайдан гріха. Коли Господь творив тебе, Він мав чудовий план для твого і мого життя, план спасіння, життя в свободі, життя в істинній радості, життя в мирі Духа Святого, життя в Божому достатку!
Слухай! Якою нещасною є пташка, яка народилася в клітці! Але набагато більш нещасним є чоловік чи жінка, які нічого не знають крім в’язничних кайдан гріха. Якою нещасною є людина, яка ніколи, ніколи не відчувала миру Божого! Якою нещасною є людина, яка ніколи не змогла пізнати спасаючої милості нашого Господа Ісуса Христа! Тут сьогодні є деякі душі, які не можуть зрозуміти, що я маю на увазі, коли говорю про спасіння. Вони кажуть: «Спасіння – це міф, це просто приманка, це просто ідея». Послухайте! Пташка, яка народилася в клітці, і не знає нічого крім цієї клітки, вона не знає нічого про красу природи, що поза цією кліткою. Якщо ти говориш, що спасіння  – нереальність, я не звинувачую тебе, тому, що ти не можеш знати. Але те, що ти знаєш про спасіння, не означає, що спасіння – нереальність. За стінами твоєї в’язниці є чудове Боже Царство!
Одного разу я проповідував у Німеччині. Там я побачив одного молодого мужчину. Його очі були червоні. Він сказав: «Все, про що ви проповідували здається мені чудовою казкою». Я подивився на нього і сказав: «скажи мені, друже, чи завжди ти плачеш, коли чуєш фантастичну казку?» Його відповідь була: «Ні!». В цьому і вся суть. Він сказав: «Мі розум говорить, щ о все, що ви говорите – небилиця, але моє серце кричить: ТОБІ ПОТРІБНИЙ ЦЕЙ ІСУС!». Я скажу вам, якщо навіть ваш розум каже: це неможливо зрозуміти, глибоко в серці щось вам говорить, що Бог приготував для вас щось краще, що в небесах існує Бог. Твоє серце говорить тобі завжди істину. Розумом твоїм можна маніпулювати, але твоє серце скаже тобі правду: так, я потребую спасіння, я потребую Ісуса!
Якось до мене підійшов мужчина. Ніколи до того часу я не бачив таку велику людину. Його плечі були широчезні, він здавався мені великою шафою. Він був сильний. І він підійшов до мене, подивився на мене вниз і сказав: « Пастор Бонке, подивіться на мене, я – силач. Я можу голими руками вирвати дерево із землі. Кулаком я можу вбити бика». І раптом я побачив, як сльози текли по його щоках. І тоді він тихо сказав: «Коли ж приходять спокуси – я слабий, наче немовля». Яке це розчарування! Ззовні він такий сильний, але в середині такий немічний.
Послухай! Рука Ісуса є серед нас. Ти можеш відчути те, чого ніколи раніше не відчував. Він зцілить те, що лікарі не можуть зцілити. Він розіб’є кайдани, що зв’язують твій розум. Вся сила – в Його руках!
Отже, це була перша група птахів. Тепер же я буду говорити про наступну групу. Другою групою є пташки, які колись були вільними, але потім їх спіймали і кинули в клітку.
Дозвольте намалювати картину. Уявіть собі чудову пташку. Вона мала чарівне оперення. Усі кольори були в цьому оперенні. Дуже-дуже чудова пташка. Вона мала солодкий голос. Ця пташка зробила собі гніздо на верхівці найвищого дерева в лісі. Вона була лідером в хорі птахів… Але там був птахолов. Про це говорить нам місце з Писання. І птахолов дивився на цю чудову пташку. Він подивився на чудове оперення і сказав: «Тебе не вистачає в моїй колекції». Він вивчив звички цієї пташки, він знав її апетит.         І в один день це сталось… Сільце було готове. Дуже-дуже смачний  делікатес  був поставлений на її шляху. Того ранку пташка піднялася в повітря. І раптом вона бачить цей делікатес на землі. І вона опускається все нижче і нижче, і нижче. І вона думає: «Хіба ж це не чудовий сніданок!?». І обережно вона ставить свої маленькі ніжки в середину сільця. В цей момент пташка зловлена! Сміючись, приходить птахолов. Він хапає злякану пташку, оглядає її зблизька і кидає в клітку разом  з іншими пташками.
Ця пташка – прообраз тих, які один раз отримали прощення гріхів в крові Ісуса Христа, але потім потрапили в сільце диявола. В сьогодні вони знову в грісі, в сім раз гіршому, ніж вони були до того. Ця пташка – праобраз відступника!
Я хочу сказати вам: я ще ні разу не зустрів щасливого відступника. Кожний відступник в серці своєму нещасний. І я скажу вам чому: тому, що пташка в клітці,яка ніколи не знала свободи,ще може співати, але в пташки, що знала волю і тепер в клітці, уже нема пісні щастя.
Я проповідував в нашій палатці в Африці. В нас є дуже великі вантажні машини, які пересувають наш намет з місця на місце. І на кожній з цих вантажівок написані євангельські тексти. На одній із машин було написано: «Ісус зціляє розбиті серця». Одного ранку хтось постукав до мене. Один із моїх співробітників сказав, що зі мною хоче поговорити якийсь білошкірий чоловік. Я вийшов на вулицю і побачив там мужчину. Він сказав: «Я проїжджав по вулиці мимо вашого намету і прочитав ці слова на вашій вантажівці: «Ісус зціляє розбиті серця». Чи може Ісус зцілити також моє розбите серце?». І він почав плакати… Я не міг зрозуміти, чому він так сильно плакав. Я сказав йому: «Давай присядемо». Коли ми сіли, він розповів мені свою історію: «Сім років тому я знайшов Ісуса, як свого Спасителя. Я справді народився знову. Я свідкував іншим про це чудове спасіння яке знайшов, і про Божий мир. Через кілька місяців моя дружина пішла відвідати свою маму. Я був один вдома. Ввечері я пішов прогулятися по вулиці. Я проходив повз дім, де багато разів звершував гріх до того, як навернувся до Бога. Я підійшов до тих дверей. В мене було таке відчуття, ніби хтось із середини штовхав мене ввійти туди. Але я не міг ввійти, тому що я відчував присутність Ісуса, що оточувала мене. Тоді я схрестив свої руки і почав молитися. Я сказав: «Дорогий Господи Ісусе, будь-ласка, залиши мене на п’ять хвилин, щоб я міг ввійти всередину і зробити те що бажаю». В той момент присутність Ісуса залишила мене, я ввійшов у те брудне місце. Але коли я знову вийшов на вулицю, Ісуса вже не було! Це сталось сім років тому. Та Ісуса ще нема!» І він почав плакати і запитав: «Чи зцілить Ісус моє розбите серце?» В цю хвилину я не знав що йому відповісти. Я був шокований. Я молився у своєму серці: «Господи, що я повинний сказати цьому мужчині?» І Дух Святий промовив до мене в моєму серці. Я відповів цьому чоловікові: «Я знаю, що тобі треба робити. Закрий свої очі, стань на коліна, і я бажаю піти  разом з тобою в дусі на сім років назад. Я піду з тобою по тих самих вулицях, і я хочу стати з тобою перед тим самим домом і в той же день, і тоді я  хочу щоб ти сказав Ісусові, що ти відмовляєшся від тієї жахливої молитви». Він впав на коліна. Я ніколи не чув, щоб мужчина плакав так як він. Він не плакав, він ревів, як тварина: «О, Ісусе, я відмовляюсь, відмовляюсь, відмовляюсь від тієї жахливої молитви. Прости мені, прости мені!». Пройшло пів години. Цей мужчина сів на свій мотоцикл. Він все ще плакав, але це вже були сльози радості. Ісус вернувся! ІСУС ЗЦІЛЯЄ РОЗБИТІ СЕРЦЯ!!!
Ти відступник, але будь чесним перед Богом. Прийди і знайди Його знову! Наша душа – звільнена. Як пташка, випущена із сільця диявола. Якщо ти ніколи не переживав спасіння, то ти можеш пережити його зараз якщо ти втратив своє спасіння, ти можеш знайти його зараз. Хай буде благословенне Господнє ім’я.

Рейнхард Бонке