Трудімся не для їжі, що зникає | Павло Олесюк

Коли Ісус був на землі, за ним ходило безліч людей, кожен з яких мав свої потреби і намагався від Христа чогось одержати. Основною ціллю Господа було дати їм вічне життя, проте метою більшості людей було отримати від нього звичайного хліба чи іншого матеріального блага, яке за своєю цінністю навіть не йде в порівняння з тим, що пропонував Ісус.

Господь говорить: «Хто хоче пити, йдіть всі до води, у кого нема срібла, йдіть, купуйте й споживайте; йдіть, купуйте без срібла й без плати вино і молоко. Чого вам відважувати срібло за те, що не хліб, і працю вашу за те, що не насичує? Послухайте уважно Мене і споживайте добро, а душа ваша нехай розкошує у дорогій поживі» (Іс.55:1-2).
Ми іноді буваємо схожими на цих людей, прагнучи того, що не є насправді важливим. Проповідник закликає витрачати свої сили так, щоб праця наша була не даремна – старатись для того, щоб отримувати покаяння, прощення, зближення з Богом, навернення та Його благословення. Ісус сказав: «Я – хліб життя, хто приходить до Мене, той не голодуватиме, а хто вірує в Мене – не прагнутиме ніколи!» (Ів.6:35).

Проповідь “Трудімся не для їжі, що зникає” виголосив Павло Олесюк 14.03.2021 у Церкві “Воскресіння”м.Львів, вул.Пекарська, 59. Повністю Богослужіння Ви можете переглянути тут.