Дитячий табір “Cерце для Христа”

Безхмарне небо, тепла прозора вода, безліч часу для відпочинку…Все це приносить нам літо… З впевненістю можна сказати, що кожна дитина з нетерпінням чекає цієї пори року. Це особливий період, адже саме влітку можна поїхати в християнський табір. Уже кілька років поспіль у мальовничому містечку Винники проходять літні дитячі табори. Цей рік не був винятком. З 14 по 21 липня 2013 р. саме там відбувався християнський табір для дітей віком від 7 до 10 років.

campus_hard_for_Christ_00Цьогорічний табір був по-справжньому особливий. «Серце для Христа» – такою була тема табору, а ціль його проведення – допомогти дітям зрозуміти, що тільки Бог може змінити наші серця. Девізом табору був вірш Єзекіїля 36:26 “І дам я вам нове серце і нового духа, й викину кам’яне серце з вашого тіла, а дам вам серце любові”.

Робота табору була побудована таким чином, щоб кожній дитині приділити максимум уваги. Все, що відбувалося в таборі свідчило про Божу милість та любов до нас, Його дітей, а єдність та працьовитість команди ще раз переконала усіх відпочиваючих у тому, що наш Бог є Богом порядку та злагоди.

В перший же день табору всі діти були поділені на чотири групи, кожна з яких мала свого лідера та помічників. Щодня кожна групка мала годинний біблійний урок, брала участь у вечірніх богослужіннях, де діти прославляли Господа співом, розповідали вірші та ставили сценки. Крім того, майже щовечора на богослужіння приїжджали гості.

 campus_hard_for_Christ_5 campus_hard_for_Christ_3

campus_hard_for_Christ_9campus_hard_for_Christ_4

Особливо популярними були загальнотабірні ігри: “Зелена п’ятка”, “Пілігрим”, “День ангела”, “Пошук скарбів”. Їх метою було закріпити в цікавій формі почуте під час біблійного уроку. Однією з таких ігор була гра “Пілігрим” . По дорозі до місця призначення команди зустрічали на своєму шляху різних персонажів: бездомну жінку, засмученого клоуна, циганку, диригента та інших. На кожному пункті діти повинні були зробити все можливе, щоб допомогти цим людям і пояснити про те, що є Той, хто любить їх понад усе і готовий простити всі провини та змінити їхнє життя на краще. Треба було бачити, якими простими і щирими були діти, коли вони намагались переконати людей в тому, що їм було потрібне покаяння, підтверджуючи свої слова місцями з Біблії. Це так щиро звучало із дитячих вуст, що неможливо було стримати сліз.

Також кожного дня проводилися майстер-класи з рукоділля. Здавалося б, суто дівоча справа! Але вона привернула увагу і хлопців, які виявилися не менш креативними, ніж дівчата. На художніх уроках кожен мав можливість відкрити свій творчий потенціал.

campus_hard_for_Christ_1 campus_hard_for_Christ_7

Діти розвивалися не тільки духовно, але й фізично. Кожного ранку проводилась ранкова зарядка. Учасники табору могли пограти у футбол, “вибивали”, настільний теніс та багато інших ігор. Багатьом запам’ятався похід на Чатові скали, де спочатку проводились Біблійні групки, а згодом ігри.

campus_hard_for_Christ_2campus_hard_for_Christ_0

campus_hard_for_Christ_80 campus_hard_for_Christ_8

Протягом всього табору за свої старання та заслуги діти отримували табірні гроші «Любчики”. В останні дні табору відкривався магазин, де вони могли придбати все, що хотіли. Цікавим було те, що багато хто витрачав майже всі свої “Любчики” на подарунки для рідних та друзів, які залишились вдома, часто забуваючи про себе.

campus_hard_for_Christ_6

Проте найбільше вражала праця Духа Святого у серцях дітей – у визнанні ними імені Христа, прагненні до спілкування з Богом, молитвах покаяння. Здавалося б такі маленькі діти, але які у них великі серця. Зміни були очевидними. За ці 7 днів всі, хто був у таборі, стали великою сім’єю. Варто було бачити як діти щиро молилися за своїх невіруючих рідних та друзів, як просили Господа змінити їхні серця та зцілити хворих. І Бог відповідав на дитячі молитви! Кожного дня ми відчували Його присутність та бачили Його благословення. Господь благословляв і здоров’ям, і погодою, оберігав від травм та посилав кошти, які потрібні були для втілення всієї підготовленої програми.

Літо закінчилось…але ми часто бачимось з дітьми, які приїжджали в табір. Приємно бачити їх усміхнені обличчя і розуміти, що ти зробив невеличкий вклад у здійснення плану спасіння.

Щиро дякуємо всім, хто молився, жертвував гроші, цікавився та допомагав у підготовці та проведенні табору. Та найбільша подяка Богові, бо без Нього нічого б цього не було!

“Отож, брати любі мої, будьте міцні, непохитні, збагачуйтесь завжди в Господньому ділі, знаючи, що ваша праця не марнотна у Господі!”

1 Коринтян 15:58

Віра Кравців